Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Beste Ouders en verzorgers van de OSG. Via dit oproepje mag ik mijzelf kort presenteren voor de verkiezingen van de ouderraad. De ouderraad is voor mij bekend terrein. Ik ben namelijk al ruim drie jaar actief in de ouderraad. De posities in de ouderraad komen volgens een schema van aftreden beschikbaar en dit keer sta ik op de lijst.

Met veel plezier heb ik mij ingezet voor de ouderraad de afgelopen jaren maar voor mijn gevoel ben ik nog niet helemaal klaar. Zeker met de aankomende festiviteiten van OSG 150 jaar valt er nog veel te doen. Die taak zou ik graag verder afmaken in een nieuwe termijn. Inmiddels heb ik een zoon die examen VWO gaat doen en een dochter in 4 VWO, dus het is wel de laatste termijn.

Het enige wat nodig is om mijn taak te kunnen volbrengen is uw stem. Ik hoop dat ik op uw stem mag rekenen zodat ik mijn huidige taken als vice voorzitter van de ouderraad kan voortzetten. De ervaring en het enthousiasme neem ik weer mee in de volgende termijn. De ouderraad op de OSG is heel actief, we zijn betrokken bij het management van de school, en belangrijk is ook dat we gehoord worden door school en een stem hebben. Daar mogen we als ouders best trots op zijn.

Michael Deen


Mijn naam is Thomas van Delft,

geboren in 1974 te Amstelveen,

vader van Quinten (Havo 4) en Carice.

Meer dan 20 jaar ervaring als communicatie/pr-adviseur in de meest uiteenlopende branches, tegenwoordig werkzaam als adviseur en tevens instructeur (praktijk en theorie) bij rijschool

West-Friesland.

Mijn hobby’s zijn tekenen, schrijven, muziek en films.

Door mijn werk met meestal jonge mensen voel ik me natuurlijk zeer verwant aan onderwijs en vanzelfsprekend vind ik het leuk om meer bij te dragen aan de ontwikkeling van onze zoon. Dit is de afgelopen jaren van grote waarde gebleken in de ouderraad waar ik me met veel plezier voor inzet.

Mijn jarenlange ervaring op gebied van communicatie, media, pers, het daarbij ontwikkelde netwerk en het feit dat ik weet hoe het is om voor een klas te staan zal daarbij een welkome toevoeging blijven voor de ouderraad.

Dit jaar stel ik mij wederom verkiesbaar, zeker gezien het feit dat onze dochter Carice volgend jaar naar de OSG gaat.

Thomas van Delft


In de periode dat ik zelf nog scholier was ben ik jarenlang, vanuit de klassenraad, leerling-afgevaardigde geweest in de Medezeggenschapscommissie (MC). Daarna heb ik bij mijn werkgever tijdens verschillende plaatsingen (ik ben werkzaam bij de Koninklijke Marine) verschillende keren zitting gehad in de MC. Nadat mijn dochter geboren was ben ik lid geworden van de Ouderraad van het Kinderdagverblijf/Buitenschoolse Opvang.

Door mijn hele leven heen ben ik dus op verschillende manieren betrokken geweest bij het overlegorgaan dat zich bezig houd met het belang van de leerling/collega/kinderen.

Dat zou ik nu ook graag weer doen om op die manier betrokken te zijn bij de school en gelijktijdig het belang van de leerlingen, gezien vanuit de ouders, te behartigen.

Zoals geschreven ben ik in het dagelijks leven werkzaam bij de Koninklijke Marine, van origine ben ik Meteoroloog, maar op dit moment ben ik werkzaam binnen de afdeling onderwijsontwikkeling van de Nederlands-Belgisch Operationele School. Daarnaast ben ik al jaren actief als instructeur en examinator bij de reddingsbrigade “Notwin” in Hoorn.

Ik ben de moeder van Amy Elings (TA2A) en getrouwd met Bertho Elings.


Ik wil me graag even voorstellen. Mijn naam is Sandra Sterenborg en ik ben de moeder van Thirza Zuurendonk uit klas 1F. Ik werk vier dagen in de week als adviseur werk. Dit houdt voornamelijk in dat ik werkzoekenden begeleid naar een betaalde baan. Dit doe ik door deze mensen te coachen in hun zoektocht naar werk. Daarnaast ben ik nauw betrokken bij project Schuld en Digi-Taal. Wij helpen mensen ervoor te zorgen dat de achterstand in taal en digitale vaardigheden of een financiële onzekere situatie niet in de weg staat bij het zoeken naar werk. Dit maakt dat ik met heel veel plezier naar mijn werk ga.

Ik ga met net zoveel plezier ook weer naar huis. Ik woon samen met mijn twee kinderen. Adri van 15 en Thirza van 12. Ik vermaak me door te sporten met mijn dochter of te skeeleren met mijn zoon. Daarnaast spreek ik graag af met vrienden. Tussendoor plof ik heerlijk op de bank met een filmpje of serie. Want ontspannen hoort er natuurlijk ook bij.

Ik heb mij aangemeld voor de ouderraad op verzoek van mijn dochter. Ze zei: ‘mama, ik wil bij de leerlingenraad, dus dan is het wel leuk als jij bij de ouderraad gaat’. En inderdaad. Dat lijkt mij ook leuk. Betrokken zijn bij deze school. Op zoek gaan naar de verbinding met de ouders. En ervoor zorgen dat de stem van alle ouders en hun kinderen wordt weergegeven via de ouderraad.

Sandra Sterenborg

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend