Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

De OSG West-Friesland heeft een aparte gymnasiumafdeling. Al onze gymnasiumleerlingen zijn op hun eigen manier nieuwsgierig naar de klassieke wereld en met name naar de betekenis voor de wereld van nu.

Op het gymnasium wordt veel aandacht besteed aan de Klassieke Oudheid; de tijd van de Grieken en de Romeinen en er wordt les gegeven in de talen die toen werden gesproken, Grieks en Latijn.
De talen zijn niet het enige dat er over de Grieken en Romeinen te leren valt. Behalve de talen leer je ook over mythen, het dagelijks leven, kunst en archeologie uit de oudheid. Daarnaast leer je hoe die verhalen in latere tijden bijvoorbeeld architecten, beeldhouwers, schilders, schrijvers en ook filmmakers hebben geïnspireerd.
Op welke manier leer je dat op de OSG?  Dat doen we niet alleen door middel van boeken, afbeeldingen of films, maar je gaat ook zelf op pad. In de brugklas is er bijvoorbeeld een project rondom een bezoek aan het Paleis op de Dam. Je kiest daar een kunstvoorwerp uit waarover je op school een gedicht maakt. Dit gedicht wordt dan weer verwerkt in een affiche. Zo doen de vakken Nederlands en tekenen ook mee in dit project.  Je gaat in de jaren na de brugklas kijken in Romeinse steden zoals Trier (4e klas). Natuurlijk slaan we ook Rome (5e klas) niet over: die reis is echt een hoogtepunt van je gymnasiumopleiding.

Wil je de foto’s van de reizen bekijken? Klik dan hier 

Wat maakt je gymnasiumopleiding op de OSG zo bijzonder?
Het is fijn dat je op de OSG al in de brugklas voor het gymnasium kunt kiezen. Daarbij kun je ook in deze klas kiezen voor Fast Lane English. Met deze combinatie heb je de meest uitdagende opleiding in Nederland!
Wat ook heel bijzonder is, is dat je vanaf de brugklas het vak filosofie volgt. Dat is in Nederland maar op een paar scholen mogelijk.

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend